Μπύρες

Draft Μπύρες

3.00 € / 250ml

5.00 € / 500ml

Brand Pilsner

Διαβάστε για την Brand Pilsner

Η Brand είναι μια αυθεντική υψηλής ποιότητας Pilsner, ξεχωρίζει για τη μεστή γεύση της χάρη στον απολαυστικό συνδυασμό λυκίσκων που προστίθενται δύο φορές στη διάρκεια της ζυθοποίησης της και της χαρίζουν την ιδιαίτερη πικράδα της.

Ιστορία της Brad ξεκινάει το 1340, είναι μία μπύρα με παράδοση 680 ετών και αποτελεί την παλαιότερη Ζυθοποιία στην Ολλανδία.

Η Brand απευθύνεται σε όλου εκείνους που είναι εξωστρεφείς και κοινωνικοί, που θέλουν να δοκιμάζουν συνεχώς νέες προτάσεις και να ξεχωρίζουν από τις επιλογές τους. Είναι ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν την μεστή γεύση μιας αυθεντικής pilsner.

Mamos

5.0€

Pilsener

Διαβάστε για την Mamos

Η ΜΑΜΟΣ είναι μία μπύρα Pilsener, από τις πιο ιστορικές της ελληνικής ζυθοποιίας. Πρωτοξεκίνησε το ταξίδι της το 1876 στην Πάτρα, ενώ επανακυκλοφόρησε το 2017 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της οικογένειας Μάμου με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, διατηρώντας τον τοπικό της χαρακτήρα, καθώς παράγεται στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα.

Είναι ζύθος υψηλής ποιότητας, παράγεται από εκλεκτές πρώτες ύλες με αναλλοίωτη την αυθεντική συνταγή του πρώτου Έλληνα διπλωματούχου ζυθοποιού, Πέτρου Μάμου.

Χαρακτηρίζεται από τη μεστή γεύση της, τον πλούσιο αφρό της καθώς και το ιδιαίτερο άρωμα λυκίσκου.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Νερό, Βύνη Κριθαριού,
Λυκίσκος, Μαγιά

ΤΥΠΟΣ ΜΠΥΡΑΣ:
Pilsener

ΑΛΚΟΟΛ:
5%

Mamos Αφιλτράριστη

5.0€

Pilsener

Διαβάστε για την Mamos

Η ΜΑΜΟΣ είναι μία μπύρα Pilsener, από τις πιο ιστορικές της ελληνικής ζυθοποιίας. Πρωτοξεκίνησε το ταξίδι της το 1876 στην Πάτρα, ενώ επανακυκλοφόρησε το 2017 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της οικογένειας Μάμου με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, διατηρώντας τον τοπικό της χαρακτήρα, καθώς παράγεται στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα.

Είναι ζύθος υψηλής ποιότητας, παράγεται από εκλεκτές πρώτες ύλες με αναλλοίωτη την αυθεντική συνταγή του πρώτου Έλληνα διπλωματούχου ζυθοποιού, Πέτρου Μάμου.

Χαρακτηρίζεται από τη μεστή γεύση της, τον πλούσιο αφρό της καθώς και το ιδιαίτερο άρωμα λυκίσκου.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Νερό, Βύνη Κριθαριού,
Λυκίσκος, Μαγιά

ΤΥΠΟΣ ΜΠΥΡΑΣ:
Pilsener

ΑΛΚΟΟΛ:
5%

Budweiser

5.0€

Τσέχικη Lager
Διαβάστε για την Budweiser
Πρωτοπόρος στην παραγωγή αυθεντικής Τσέχικης μπύρας…από το 1265!
 
Φτιάχνεται από τον εξαιρετικής ποιότητας λυκίσκο από το Ζάτεκ της Τσεχίας, βύνη τη Μοραβία και νερό από τις φυσικές πηγές που υπάρχουν 300 μέτρα κάτω από το ζυθοποιείο. Η BB εξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο και έχει κερδίσει δεκάδες παγκόσμιους διαγωνισμούς ποιότητας.
 
Η Budweiser Budvar είναι η αυθεντική Τσέχικη Lager που παράγεται εδώ και 700 χρόνια στο Budvar της Τσεχίας. Το μυστικό της Budweiser Budvar είναι η μεγάλη παράδοση, η υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη -ολόκληρος λυκίσκος zlatec-, το μοναδικό νερό του χωριού Budvar -από αρχαίο πηγάδι βάθους 300 μέτρων- και οι 112 μέρες ζύμωσης.
 
Είναι η μονάδικη ίσως μπύρα που τόσοι πολλοί προσπαθούν, ακόμα και σήμερα, να αντιγράψουν!

Fischer

5.0€

Pilsner

Διαβάστε για την Fischer

Αυτό που κάνει τη Fischer να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Pilsener μπίρες είναι η διακριτική αρωματική γεύση και επίγευσή της.

Το αρωματικό, πικρό προφίλ της αποδίδεται σε μια ειδική επιλογή αρωματικού λυκίσκου “aurora”, που συνδυάζεται με λεπτές νότες φρούτων και περγαμόντο, λεμονόχορτου, κίτρου και γλυκάνισου.

Αποκλειστικά υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες που εγγυώνται ότι κάθε γουλιά θα είναι μία απολαυστική εμπειρία. Μία γεύση που γίνεται αντιληπτή με όλες τις αισθήσεις.

Βεργίνα Red

5.0€

Red

Διαβάστε για την Βεργίνα Red

Αρωματική κεχριμπαρένια μπύρα φτιαγμένη με μοναδική συνταγή από σπάνιες βύνες Θράκης.
Είναι η Κόκκινη Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ. Αποτελεί προϊόν κλασικής ζύμωσης, έχει μια ιδιαίτερα έντονη και μεστή γεύση και ένα εξαιρετικό κεχριμπαρένιο χρώμα. Το υπέροχο φρουτώδες άρωμά της θυμίζει εξωτικά φρούτα, βατόμουρα και μέλι. Μια δυνατή ε…μπυρία.


ΤΥΠΟΣ:
Red Amber Lager
ΒΥΝΗ:
Βύνη Θράκης Blonde, Ruby & ειδικές καραμελοποιημένες βύνες
ΑΛΚΟΟΛ / IBU:
5,8% Vol / 23-27 IBU
ΛΥΚΙΣΚΟΣ:
H. Magnum & T. Tettnanger
ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
50 kcal/100ml

Kozel Dark

5.5€ 

Μαύρη Lager

Διαβάστε για την Kozel Dark

Η Kozel αποτελεί μια από τις καλύτερες σκουρόχρωμες μπύρες διεθνώς και βραβεύεται συνεχόμενα ως η αγαπημένη μπύρα στην κατηγορία αυτή εδώ και 7 χρόνια στην Τσεχία.

Παράγεται από τις ποιοτικότερες σκουρόχρωμες βύνες και αυτό που τη διακρίνει από τις υπόλοιπες μπύρες της κατηγορίας της, είναι ο επίσης σκουρόχρωμος αφρός της, που προκύπτει από τη χρήση αποκλειστικά φυσικών συστατικών, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών.

Έχει μια υπέροχη, ελαφριά γεύση καραμέλας και λυκίσκου και βαθύ, σκούρο χρώμα. Είναι ελαφρώς γλυκιά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ένα ελαφρύ άρωμα καπνιστ

 

Paulaner

5.5€ 

Weiss

Διαβάστε για την Paulaner

Το όνομα του ζυθοποιείου Paulaner αναφέρεται στο τάγμα των μοναχών που διέμεναν στο Neuhauser Straße στο Μόναχο και αποτελούσαν μέρος του τάγματος του Αγ. Φραγκίσκου της Πάολα.

Οι μοναχοί ξεκίνησαν να παράγουν μπύρα από το 1634 για προσωπική τους χρήση. Ό,τι περίσσευε το διοχέτευαν στους φτωχούς ή ακόμη και στις τοπικές ταβέρνες. Όταν όμως ο κόσμος άρχισε να ζητάει τη συγκεκριμένη μπύρα (starkbier) οι ιδιωτικές ζυθοποιίες κατηγόρησαν τους μοναχούς για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αυτές οι διαμαρτυρίες έγιναν γραπτώς το 1634 και αποτελούν το πρώτο τεκμήριο για την παρασκευή μπύρας από τους μοναχούς του Saint Francis of Paola (Αγ. Φραγκίσκος ο Paulaner).

Το 1780 οι μοναχοί παίρνουν επίσημα την άδεια παραγωγής μπύρας Paulaner γνωστής πια σε όλη την Ευρώπη. Το 1806 ο Franz Xaver Zacherl ανανεώνει πλήρως τη ζυθοποιία και της δίνει το όνομά του : “Zacherlbrew”. To 1928 η ζυθοποιία ενώνεται με την Gebrüder Thomas brewery και έτσι δημιουργείται η Paulaner Salvator Thomas Bräu. Η “Paulaner Salvator” ήταν το “υγρό ψωμί” των μοναχών. Αυτή η ιδιαίτερη ονομασία δόθηκε κατά τη διάρκεια της νηστείας των μοναχών την περίοδο της Σαρακοστής.

Ο διασημότερος ζυθοποιός τους ήταν ο αδελφός Βαρνάβας, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ζυθοποιίας στο μοναστήρι Paulaner το 1773. Η αρχική συνταγή του είναι σήμερα σχεδόν η ίδια όπως ήταν την εποχή του Βαρνάβα. Η μπύρα ονομάστηκε “Salvator”, προς τιμήν του Σωτήρα τους, και έγινε παράδοση.

Volkan Blonde

5€ 

Pilsner με μέλι

Διαβάστε για την Volkan

Εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη, η Volkan είναι μια νέα, 100% Ελληνική μπύρα, που οφείλει την εξαιρετική υφή, τη γεύση και το άρωμά της στο τοπικό μέλι, το κίτρο της Νάξου, αλλά και το μοναδικό Lava Rock Filter από βασάλτη Σαντορίνης.

Η Volkan είναι μια επαναστατική ελληνική μπίρα – το πρώτο πιστοποιημένο προϊόν της κίνησης Greece Debt Free™ (GDF™).

Αυτό σημαίνει ότι η Volkan προσφέρει το 50% της αξίας των κερδών της για την αποπληρωμή του ελληνικού εθνικού χρέους.

Schlenkerla

6€ 

Αυθεντική καπνιστή μπύρα Βαυαρίας

Διαβάστε για την Schlenkerla

Αυτή η μπύρα με την καπνιστή γεύση παρασκευάζεται σύμφωνα με παραδοσιακές μεθόδους ζύμωσης και ζυθοποίησης.

Η έντονη καπνιστή γεύση της επιτυγχάνεται αφήνοντας την βύνη εκτεθειμένη στον αρωματικό καπνό από το κάψιμο ξύλου οξιάς στο ζυθοποιείο της Schlenkerla.

Ακολουθεί η ζύμωση στους παλιούς χάλκινους άμβυκες, η ωρίμανση στα βάθη της ιστορικής κάβας του ζυθοποιείου που εδρεύει κάτω από τους λόφους της πόλης Bamberg. Αυτή είναι η μοναδική διαδρομή για την εξαιρετική εμπειρία αυτής της καπνιστής μπύρας.

Η καπνιστή μπύρα από την Schlenkerla είναι μία σκούρα, αρωματική, χαμηλής ζύμωσης Märzen-style μπύρα με 13,5% αρχικό ποσοστό ζύθου προ βρασμού, που αντιστοιχεί σε 5,1% περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Ο όρος Märzen της αποδίδεται επειδή η μπύρα αρχικά παρασκευαζόταν μόνο τον Μάρτιο (März λέγεται γερμανικά ο μήνας Μάρτιος).

Στο γεγονός αυτό οφείλεται και ο ελαφρώς αυξημένος αλκοολικός βαθμός ώστε να διατηρηθεί σταθερή η ποιότητα της μπύρας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και πριν από την διαδικασία τεχνητής ψύξης.

SOL

5€ 

Απαλό άρωμα λυκίσκου και σιτηρών

Διαβάστε για την SOL

Γεννημένη κάτω από τον Μεξικάνικο ήλιο το 1899, η Sol είναι μια μάρκα με πλούσια κληρονομιά και στενή σχέση με τον ήλιο. Η γεύση της Sol μοιάζει με ηλιαχτίδα, φωτεινή και ανάλαφρη. Ιδανική για να τη μοιραστείς με την παρέα σου, μια ηλιόλουστη ημέρα.

Είτε είσαι σε ένα πάρτι στην ταράτσα με φίλους, είτε σε μια αυλή, ή σε ένα ηλιόλουστο μουσικό φεστιβάλ, η Sol θα σου μεταδώσει την θετική ενέργεια του ήλιου.

Clausthaler

4€ 

Απλή | Lemon

Διαβάστε για την Clausthaler

Η Clausthaler βγήκε στην αγορά το 1979 μετά από χρόνια δοκιμών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Το μυστικό της επιτυχίας της είναι η τήρηση του νόμου καθαρότητας και οι καλές πρώτες ύλες που περνάνε περίπου εκατό ποιοτικούς ελέγχους.

Η πρωτότυπη μπύρα ξεκίνησε από την Φρανκφούρτη και το ζυθοποιείο Binding και πολύ σύντομα το 1982 κυκλοφορούσε ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το 2009 στα World Beer Awards απέσπασε το χρυσό μετάλλιο για την καλύτερη μπύρα Lager με αλκοόλη κάτω από 2,5%.

Αυτό το τίτλο της αγαπημένης μπύρας χωρίς αλκοόλ το διατηρεί μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει τους εραστές της μπύρας και πάνω από 50 διαφορετικές χώρες.

Kopparberg

5€ 

Φρουτοποτό με γεύση Φράουλα – Lime

Διαβάστε για την Kopparberg

Ο μηλίτης Kopparberg είναι ένα δροσιστικό αλκοολούχο ποτό που παραδοσιακά παράγεται από τη ζύμωση μήλων ή αχλαδιών.

Σε αυτά προσθέτουμε το καλύτερο μαλακό νερό που πηγάζει στην πόλη Kopparberg της Σουηδίας. Απολαύστε ιδανικά τον μηλίτη Kopparberg με πολύ πάγο σε μεγάλο ποτήρι. Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Ο χυμός από φράουλες και λάιμ προστίθεται στον μηλίτη Kopparberg και παράγεται ένας έντονα φρουτώδης μηλίτης με ιδιαίτερο άρωμα φράουλας. Σερβίρεται με πολλά παγάκια.